اصلی ترین شرکای تجاری ایران در دوران کرونا-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

اصلی ترین شرکای تجاری ایران در دوران کرونا

اتاق بازرگانی تهران فهرست اصلی‌ترین شرکای تجاری ایران در دو ماهه ابتدایی امسال، همزمان با شیوع ویروس کرونا را منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۱ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 08
کد خبر: ۵۸۱۹۰

به گزارش راهبرد معاصر براساس اطلاعات ارائه شده از سوی اتاق تهران در دو ماهه ابتدایی سال جاری ایران چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار صادرات غیر نفتی داشته است که در قیاس با هشت میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار در مدت مشابه سال قبل، کاهشی حدودا ۴۹ درصدی را نشان می‌دهد.

 

همچنین در فروردین و اردیبهشت امسال، ایران پنج میلیارد دلار واردات داشته که در قیاس با مدت مشابه سال قبل، کاهشی ۲۵ درصدی را نشان می دهد.

 

وزن صادراتی ایران در دو ماهه ابتدایی سال جاری نیز ۱۴.۵ میلیون تن بوده که در قیاس با بیش از ۳۰ میلیون تن در مدت مشابه سال قبل، کاهش ۵۲ درصدی را نشان می‌دهد. وزن واردات ایران در این مدت نیز ۶.۵ میلیون تن اعلام شده که در مقایسه با دو ماهه ابتدایی سال ۹۸، کاهشی ۱۵ درصدی را نشان می‌دهد. علت اصلی کاهش آمار صادرات و واردات ایران، شیوع جهانی ویروس کرونا و کاهش تجارت بین المللی در این مدت است.

 

متوسط قیمت صادراتی ایران در دو ماهه ابتدایی سال ۹۹، ۲۹۷ دلار در هر تن و متوسط قیمت واردات در همین مدت، ۷۷۶ دلار در هر تن بوده است.

 

اتاق بازرگانی تهران همچنین فهرست اصلی‌ترین شرکای تجاری کشور در دو ماهه ابتدایی سال جاری را نیز منتشر کرده و به این ترتیب چین با صادرات بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار، اصلی‌ترین شریک تجاری ایران در این حوزه بوده است و پس از آن، امارات متحده عربی با حدود یک میلیارد دلار، ترکیه با ۵۳۵ میلیون دلار و هند با ۳۳۵ میلیون دلار در رده های بعدی قرار دارند.

 

همچنین در این مدت ایران حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار صادرات به چین داشته است و پس از آن عراق با یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار قرار دارد. امارات متحده عربی با ۶۸۲ میلیون دلار، افغانستان با ۳۴۱ میلیون دلار و ترکیه با ۱۴۴ میلیون دلار، دیگر مقاصد اصلی صادراتی ایران در دو ماه گذشته بوده‌اند.

 

با بازگشایی دوباره مرزهای مشترک با کشورهای همسایه مانند ترکیه، پیش‌بینی می‌شود در خرداد و ماه‌های آینده، میزان تجارت مشترک ایران با کشورهای همسایه بار دیگر افزایش پیدا کند.

 

همشهری

ارسال نظر